Paras lainatarjous odottaa sinua vain muutaman minuutin ja klikkauksen päässä. Parhaat lainatarjoukset on yllättävän helppo hakea netistä, kunhan tiedät miten toimia. Mutta mistä tunnistat, mitkä ovat parhaat lainatarjoukset ja miten saat ne mahdollisimman helposti? Kerromme sinulle nyt, miten se tapahtuu.

Nopein tapa löytää paras lainatarjous on täyttää Lainapäätös.fi:n maksuton hakemus. Haemme sinulle parhaat lainatarjoukset useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Hae nyt ⇒

Lainatarjoukset yhdellä lomakkeella

Järkevin tapa hakea lainaa nykypäivänä on hakea laina palvelusta, joka antaa sinulle lainatarjoukset yhdellä lomakkeella. Tämä tarkoittaa sitä, että sinä täytät yhden lainahakemuksen palvelussa, ja vastauksena hakemukseesi saat lainatarjoukset eri pankeilta.

Lainapäätös.fi toimii juuri näin: täyttämällä Lainapäätös.fi:n lomakkeen saat heti vastauksena lainatarjouksia eri pankeilta.

Ideana on, että sinun ei tarvitse täyttää jokaisen pankin hakulomaketta erikseen. Siihen menisi paljon aikaa ja se olisi osittain turhaa työtä, jos pankki pystykään antamaan sinulle tarjousta. Lainapäätös.fi lähettää lomakkeesi eri pankeille, jotka tutustuvat siihen välittömästi ja antavat mahdollisen lainatarjouksen heti. Pääset tutustumaan tarjouksiin kätevästi yhdessä paikassa, eli sinun ei tarvitse kirjautua jokaisen pankin palveluun erikseen katsoaksesi tarjoukset. Tämä tekee tarjousten erojen hahmottamisesta helpompaa sen lisäksi, että se on nopeaa ja selkeää.

Paras lainatarjous

Pankkien lainatarjoukset vertailussa

Vain yhden hakemuksen lähettämällä voit siis saada useita lainatarjouksia. Seuraava, hyvin tärkeä vaihe on tutustua näihin tarjouksiin ja verrata niitä keskenään. Kun sinulla on useita lainatarjouksia edessäsi, näet hyvin niiden eroavaisuudet.

Yleensä lainanhakija tulee siihen lopputulokseen, että halvin lainatarjous on myös paras lainatarjous. Lainatarjouksen halpuudesta kertoo parhaiden lainan todellinen vuosikorko, joka käsittää niin lainan koron kuin muut kulutkin. Sinun kannattaa siis katsoa etenkin todellisen vuosikoron suuruutta eikä vain pelkkää korkoa.  

Korko ei ole ainoa asia, jota lainatarjouksessa tulisi tarkastella. Myös lainan muilla ehdoilla, kuten maksuajalla, mahdollisten maksuvapaiden pitämisellä, ja kuukausimaksuilla on merkitystä. Se riippuu tietysti sinusta, kuinka paljon esimerkiksi maksuvapaamahdollisuus merkitsee sinulle. Jos olet ajatellut tarvitsevasi sellaista tulevaisuudessa, tarkista millaiset mahdollisuudet lainassa on maksutaukojen suhteen ja tuleeko niistä millaisia lisäkuluja.

Käytä lainatarjousten vertailuun aikaa äläkä hätäile lainan valinnan kanssa. Jos kaipaat apua lainatarjousten vertaamisessa ja oikean lainan valinnassa, monet lainapaikat tarjoavat apua siihen. Näin on esimerkiksi silloin, kun haet lainatarjoukset Lainapäätös.fi:n kautta.

Miten saada halvin lainatarjous?

Lainatarjoukset ovat suurimmaksi osaksi henkilökohtaisia eli jokainen hakija saa omanlaisensa lainatarjouksen. Lainatarjouksen sisältöön vaikuttavat aina vahvasti lainanhakijan tiedot kuten tulot ja muut velat, sekä tietenkin luottokelpoisuus.

Tulojen ja velkojen lisäksi muita lainatarjouksessa huomioitavia seikkoja ovat esimerkiksi siivilisääty, asumismuoto, asumiskulut ja huollettavien lasten määrä. Voit päätellä hakemuksessa kysyttävistä tiedoista, mitkä asiat painavat vaakakupissa kun lainatarjousta annetaan.

Koska lainatarjous on henkilökohtainen ja se heijastelee hakijan hakemuksessa antamia tietoja, yhden hakijan halvin lainatarjous voi olla hyvinkin erilainen kuin toisen hakijan halvin tarjous. Sinun kannattaa siis tarkistaa, ovatko odotuksesi lainatarjouksen suhteen realistiset. Tämä on helppoa esimerkiksi Lainapäätös.fi:ssä, jossa saat useita lainatarjouksia: sinun on helppo nähdä noudattavatko lainatarjoukset tiettyä trendiä vai onko niissä reilusti hajontaa ja eroavaisuuksia. Jos kaikki saamasi tarjoukset ovat melko samanlaisia, sinun on ehkä turha odottaa saavasi lainaa jostain erittäin edullisella korolla. Jokaisella pankilla ja rahoituslaitoksella on eri kriteerit, joilla hakijalle tehdään tarjous, mutta nämä kriteerit eivät kuitenkaan ole radikaalisti erilaisia pankkien välillä. 

On olemassa myös lainoja, joissa on kaikille hakijoille samat ehdot korkoineen kaikkineen. Nämä lainat eivät kuitenkaan ole sieltä halvimmasta päästä, koska lainaehdoissa on huomioitava kaikenlaiset hakijat ja riskit.

Parhaat lainatarjoukset saa, kun pitää hyvää huolta omista raha-asioistaan. Aikaisempien lainojen maksaminen pois ennen uuden ottamista parantaa sekin mahdollisuuksia saada hyvä lainatarjous.

Lainatarjous netissä

Ilmainen lainatarjous

Lainatarjouksen hakeminen on maksutonta ja se ei yleensä velvoita ottamaan lainaa – näin on ainakin meillä Lainapäätös.fi:ssä. Sinusta ei myöskään tule minkään pankin asiakasta vain sillä, että pyydät pankista lainatarjouksen. Pankit antavat mielellään lainatarjouksen tai ainakin pyrkivät antamaan sellaisen hakijalle, sillä ne toivovat saavansa uusia asiakkaita. Pankeilla on kova kilpailu asiakkaista keskenään.

Hakemusta täyttäessäsi tosin annat yhteystietosi, mikä tarkoittaa yleensä sitä, että saat ehkä myöhemmin uusia tarjouksia ja muita yhteydenottoja kyseisestä pankista. Hakemuksen seurauksena tietosi jäävät siis todennäköisesti pankin markkinointirekisteriin. Se ei kuitenkaan ole mikään ongelma, sillä pääset pois postituslistoilta halutessasi vain muutamalla klikkauksella.

Lainatarjous netissä helposti

Netissä toimivat pankit ja rahoituslaitokset taasen ovat mukana palveluissa, joissa vain lomakkeen lähetys riittää. Lainapäätös.fi:ssä on mukana lukuisia luotettavia pankkeja ja rahoituslaitoksia Suomesta ja muista Pohjoismaista. Perinteisten pankkien lainatarjoukset, kuten OP:n, Nordean, Danske Bankin ym. lainatarjoukset, ovat nekin haettavissa netistä lähes poikkeuksetta. Niitä et tosin saa täyttämällä vain yhden lomakkeen, vaan joudut hakemaan lainaa jokaisesta edellä mainitusta pankista erikseen. Ne eivät aina myönnä lainaa yhtä helposti, kuin pankit ja rahoituslaitokset netissä.

Jos haluat Lainapäätös.fi:n hakevan sinulle parhaat lainatarjoukset täysin maksuttomasti, pääset täyttämään hakemuksen tästä vaikka heti.